De leerlingenraad gaat gelijk goed van start!

Gepubliceerd: dinsdag 31 oktober 2017 09:36

DSC 0368

Maandagmiddag 30 oktober hebben de kinderen gesproken met meneer Schenk, de algemeen directeur van onze stichting. Hij kwam met de leerlingenraad praten over het probleem van de fietsenstalling.

We hebben steeds meer kinderen die op de fiets naar school komen en daar is te weinig ruimte voor op het schoolplein.

De leerlingenraad heeft hierover vergaderd en plekken bedacht waar de fietsen nog meer zouden kunnen staan.

Meneer Schenk kwam met de kinderen praten over de mogelijkheden en samen hebben ze buiten naar de andere opties gekeken.

Eind november komt meneer Schenk erop terug.

We houden u op de hoogte!

Onze nieuwe leerlingenraad 2017-2018

Gepubliceerd: maandag 30 oktober 2017 11:29

Hoi, wij zijn de nieuwe leerlingenraad en willen ons graag aan jullie voorstellen!

leerlingenraad

Van links naar rechts: Nicci (gr.8), Steije (gr.4/5), Bram (gr.7), Kyran (gr.6) & Julian (gr.5)

Wij willen samen met jullie de school nog beter en gezelliger maken. Daarbij denken wij bijvoorbeeld aan leuke dingen om te spelen op het plein en meer handvaardigheid in de klassen.

Ook willen we de school vrolijker maken en versieren met mooie tekeningen van kinderen, vooral bij de feesten en het thematisch werken.

We vinden het ook belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft op school en we leuk met elkaar omgaan. We willen daarom de lessen van De Vreedzame School en de mediatoren goed gebruiken.

We zoeken ook naar oplossingen als er een probleem is, zoals nu met onze fietsenrekken op het plein. Als wij nieuws hebben over de school dan laten we dat weten via FB, klassenbord en de website.

Natuurlijk hebben wij de hulp van alle kinderen van de school nodig, zodat we met elkaar de school steeds een beetje kunnen verbeteren. Heb je een goed idee dan kan je dat opschrijven en in onze brievenbus doen.

Ook kan je ons altijd aanspreken en dan zullen wij het in onze vergaderingen bespreken.

Groetjes, De leerlingenraad obs De Dukdalf

Geslaagd!!

Gepubliceerd: donderdag 12 oktober 2017 14:25

anita

Wij feliciteren onze directeur met het behalen van haar Master Mile!

Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Gepubliceerd: dinsdag 10 oktober 2017 06:49

mediatoren2

De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de kinderen centraal staat.

De school wordt een democratische gemeenschap, waarin ook de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen, en op een positieve manier met elkaar omgaan.

Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen en leerkrachten leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan.

Enkele leerlingen zijn opgeleid tot leerlingmediator.

Leerlingmediatoren worden opgeleid om kinderen te helpen, die problemen hebben met het oplossen van conflicten.

Zij helpen kinderen, als ze dat willen en rustig zijn. De leerkrachten bewaken dat de mediatie veilig en succesvol kan zijn.

In Nederland zijn al duizenden kinderen opgeleid tot mediator.

Het is prachtig om te zien, hoe goed kinderen dat kunnen leren en hoe ze groeien in die rol en de daarmee gegeven verantwoordelijkheid.

Subcategorieƫn

Pagina 1 van 7